Om & CV

maria refsgaard, krims, grafisk design, aarhus c

Grafisk design – med passion for den røde tråd

Krims er et grafisk designbureau, som blev etableret i Aarhus 1. april 2014. I Krims designer jeg blandt andet visuelle identiteter – fra logo og hele det grafiske univers, en nystartet eller veletableret virksomhed har behov for, til konkrete tryksager som visitkort og brochurer. I Krims designer jeg også magasiner, hjemmesider, markedsføringsmaterialer og meget mere – alt sammen med fokus på den røde tråd.

Jeg hedder Maria Refsgaard. Jeg er født og opvokset i en lille vestjysk by, Skave, 12 kilometer uden for Holstebro. Her havde jeg en tryg og sjov opvækst med masser af leg og kreativitet. Efter min studentereksamen på Holstebro Handelsskole brugte jeg et år på at rejse rundt og opleve verden. Som 19-årig flyttede jeg til Aarhus, som stadig er mit hjem i dag.

Jeg er uddannet grafisk designer fra Aarhus Tech i 2012. Under uddannelsesforløbet var jeg elev hos kommunikationsbureauet Tuen, hvor jeg blev fastansat efter min svendeprøve og arbejdede, indtil jeg startede Krims i 2014.

CV

2014 – KRIMS, Art Director & Grafisk Designer

Mit hjerte banker for den gennemførte, røde tråd! Og det er netop det, jeg beskæftiger mig med i Krims. Jeg designer visuelle identiteter, der formidler din virksomheds budskab, så du når ud til dine kunder eller din målgruppe med et professionelt udtryk.

2018 – CRYOS INTERNATIONAL, Freelance Art Director & Grafisk Designer

Hos Cryos er jeg den grafiske blæksprutte, der to dage i ugen designer messestande, annoncer, foldere, online markedsføring og visuelle identiteter.

2012 – GRATVÆRK, Artist & Medstifter

Gratværk blev stiftet af nysgerrighed og den evige lyst til at lære nyt. Vi holder et månedligt netværksmøde, hvor vi taler om hvad der sker i branchen. Emnerne er alt fra inspiration, uddannelse, udfordringer, udstillinger osv. Derudover skal vi til hvert møde have løst og fremvise en given opgave – altid med et sjovt benspænd.

2015 – 2018: FRA 0-100, Bogkreatør & Grafisk Designer

Hvad drømmer man om, når man er 7? Hvad drømmer man om, når man er 87? Er der en sammenhæng mellem, hvad folk tænker på i 20’erne, i 40’erne og i 60’erne? Hvornår kommer rynkerne egentlig til syne? Og hvad med visdommen i øjnene? Kan man indfange et livsforløb igennem alder – men på tværs af mennesker? Hvad lærer vi, hvis vi portrætterer 101 kvinder fra 0 til 100 år i ord og billeder? Og er det anderledes, hvis det er mænd? Det var nogle af de spørgsmål, der fik Alexandra Balshøj og jeg til at starte bogprojektet ‘Fra 0 til 100 – 202 fortællinger om menneskeliv og drømme’ en efterårsaften i 2015.

Udgivelse: April 2018 igennem FADL’s Forlag. Se bogen HER.

2013 – 2014: BUTIK MINT, Grafisk Kunstner & Medstifter

Opstart af interiør- og designbutik samt tilhørende kontorfælleskab.

2011 – 2014: HK GRAFISK KOMMUNIKATION, Bestyrelsesmedlem

Bestyrelsesmedlem og frivillig arrangør af kurser, foredrag og workshops for den grafiske branche.

2009 – 2014: TUEN, Grafisk Designer

Visuelle identiteter, webdesign og grafisk design.